GİRESUN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2017-2018 I. Yarıyılı Liseler ve Ortaokullar Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

2017-2018 I. Yarıyılı Liseler ve Ortaokullar Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Sayın Valimiz Harun Sarıfakıoğulları’nın katılımıyla 2017-2018 eğitim öğretim I. Yarıyılı değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Giresun Nurettin Canikli Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda 23 Ocak 2018 Salı günü Sayın Valimiz Harun Sarıfakıoğulları Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; İl Milli Eğitim Müdürümüz Necati Akkurt, İl Jandarma Komutan Vekili Jand. Alb. Bahri Bostancı, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, il milli eğitim müdür yardımcıları ve şube müdürleri, ilçe milli eğitim müdürleri ve il genelindeki lise ve ortaokul müdürleri ile okul aile birliği başkanları katıldı.

 

2017-2018 eğitim öğretim I. Yarıyılının değerlendirildiği toplantıda özetle aşağıdaki konular vurgulandı.

 

İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği, okullarımızda uygulanan "Güvenli Okul Güvenli Gelecek Projesi" kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü tarafından İlimiz Merkez İlçede Polis Bölgesinde 44 okulumuzda Okul İrtibat Görevlileri görevlendirilmiştir. Trafiğin yoğun olduğu okul önlerinde ise; 18 ekip görevlendirilmiştir.

 

Milli Eğitim Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı işbirliğinde okul kameralarının Kent Güvenlik Yönetim Sistemlerine (KGYS) entegre edilmesiyle ilgili çalışmaları yapılmış, bu kapsamda İlimizde belirlenen okullarımıza Bakanlık ve Valiliğimizi imkanlarıyla Kamera sistemi kurulumu için gerekli çalışmalara başlanmıştır.

Ayrıca Kamera sistemi bulunmayan veya Kent Güvenlik Yönetim Sistemlerine (KGYS)’ne entegre edilmeyen ve güvenlik riski oluşabileceği ön görülen okullarımıza, Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında Sertifikalı 60 özel güvenlik personeli görevlendirilmiştir.

 

2017-2018 eğitim öğretim yılının 2. haftasından itibaren öğrencilerimizin devamsızlık durumu İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından takibe alınmış olup, fındık hasadı, yayladan geç dönüş, hafızlık eğitimi, adresten taşınma, ailevi nedenler, sağlık ve buna benzer nedenlerle devamsız görünen 224 öğrenci tespit edilmiştir.

Yapılan sıkı takipler ve çalışmalar sonucunda 26 öğrencimiz Hafızlık Eğitimi nedeniyle, 4 öğrencimiz ailevi nedenlerle, 7 öğrencimiz sağlık nedeniyle devamsızlık yapmaktadır. Toplamda sürekli devamsızlık 37 öğrenciye kadar düşürülmüştür. Hafızlık eğitimini alan öğrencilerimiz bir kenara alındığında, ilimizdeki sürekli devamsız öğrenci sayısı 11’e kadar düşürülmüştür.

 

Müdürlüğümüzce yürütülen ve amacı, öğrenci devamsızlığını azaltmak, başarıyı artırmak, öğrencilerin zararlı alışkanlıklar kazanma riskini azaltmak ve başarılı öğrencilerin motivasyonunu artırmak olan “Tanı, Anla, Değerlendir Projesi” , Müdürlüğümüz ile okullarımız işbirliğinde okullar tarafından belirlenip İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bildirilen aile ziyareti planı çerçevesinde,  İl Milli Eğitim Müdürümüz Necati Akkurt, Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri okullarda kurulan ziyaret komisyonuna katılarak aile ziyaretleri gerçekleştirilmiştir.

“Tanı, Anla, Değerlendir Projesi” kapsamında şu ana kadar 159 aile ziyaret edilmiş olup, projenin öncülüğünde okullar tarafından ise 5.447 veli ziyaret edilmiştir. Proje kapsamındaki aile ziyaretlerine 2017-2018 eğitim öğretim II. yarıyılında da devam edilecektir.

 

Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Programı kapsamında 2017 yılında 4.521 erkek kursiyer, 4.442 kadın kursiyer olmak üzere 8.963 öğrenciye Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi verilmiştir. Son 3 yılda ise; 69.041 kursiyere Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi verilmiş olup, bunlardan 67.943 tanesi öğrencidir.

 

İl Emniyet Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak Siber Suçlarla Mücadele, İnternetin Güvenli Kullanımı, İnternet Üzerinden İşlenen Suçlar ve Teknoloji Bağımlılığı konularında 152 okulumuz programa alınmış olup, eğitimler devam etmektedir.

 

“İyi Dersler Şoför Amca” Projesi kapsamında, ilimizdeki Taşımalı Eğitim şoförlerine ve rehber personele Milli Eğitim Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı görevlileri tarafından eğitimler verilmiştir. İlimiz genelindeki bu eğitimlere 1.069 servis şoförü katılmıştır.

 

Toplantıda; 2017-2018 eğitim öğretim I. Yarıyılında gerçekleştirilen, okullarımızda güvenli ortamın artırılmasına yönelik tedbirler ve çalışmalar, öğrenci devamsızlıklarının azaltılması ile ilgili yapılan çalışmalar ve sonuçları, Akademik Başarıyı Artırma Eylem Planı kapsamındaki faaliyetler, okul pansiyonlarının durumu ve izinsiz faaliyet gösteren eğitim/barınma yerlerinin durumuna ilişkin bilgiler paylaşıldı.

Okul ve kurumlarımızca yürütülen “Beyaz Bayrak”, “Beslenme Dostu Okul”, “TÜBİTAK Araştırma Projeleri”, Erasmus+ Projeleri vb. proje çalışmalarında gelinen noktaya dair sunumlar gerçekleştirildi.

Toplantıda ayrıca,  bu yıl uygulanmaya başlanan Liselere Geçiş Sistemi ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı hakkında katılımcılara bilgilendirme yapıldı.

Toplantının son bölümünde, okullarımızın eğitim öğretimde karşılaştığı sorunların çözümüne ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.

 

25-01-201825-01-201825-01-201825-01-201825-01-201825-01-201825-01-201825-01-201825-01-2018

 

 

Çıtlakkale Mahallesi Hükümet Konağı A Blok Kat 1 ve Kat 4 Giresun - 0 454 215 75 25 / 26 / 27 / 29

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.