GİRESUN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

PANSİYONLU OKULLARIMIZA MENÜ PLANLAMA EĞİTİMİ VERİLDİ

PANSİYONLU OKULLARIMIZA MENÜ PLANLAMA EĞİTİMİ VERİLDİ

Bakanlığımıza bağlı okul ve kurumlarımızda sağlıklı beslenme alışkanlığı, gıda güvenliği, gıda güvenirliği ve gıda kalitesi konularında farkındalığı artırmak, uluslararası standart ve şartlara uygunluğu sağlamak, güvenilir ve kaliteli gıdanın servis edildiği ortamları geliştirmek, yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı kazandırmak amacı ile "Okulumda Sağlıklı Besleniyorum Programı"  yürütülmektedir.

Bu kapsamda 31 Ocak - 1 Şubat 2024 tarihleri arasında Nurettin Canikli Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde, İlimiz Merkez ve 15 ilçemizde yemek hizmeti veren okul ve kurumlarımızda (pansiyonlu okullar, anaokulları, öğretmenevleri), görev yapmakta olan pansiyondan/mutfaktan sorumlu müdür yardımcısı, aşçı ve gıda mühendisine yönelik  "Menü Planlama İlkeleri Eğitimi"  düzenlendi.

Eğitimde katılımcılara, gıda kalitesi ve güvenliği, yemek menülerinin hazırlanması ve dağıtımı, kalori dengesi, hijyen, gıda saklama koşulları ve soğuk zincir kurallarına riayet edilmesi gibi bir çok başlıkta önemli bilgiler verildi.

İl Milli Eğitim Müdürümüz yaptığı değerlendirmede; "Okulumda Sağlıklı Besleniyorum Programı" ile okullarda öğrencilerimizde sağlıklı beslenme kültürünün oluşmasını, onları geleneksel tatlarla buluşturmayı, gıda israfına yönelik bilinçlenmeyi, yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı kazandırmayı amaçladığımızı belirtti.

08-02-202408-02-202408-02-2024

Çıtlakkale Mahallesi Hükümet Konağı A Blok Kat 1 ve Kat 4 Giresun - 0 454 215 75 25 / 26 / 27 / 29

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.