GİRESUN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Valimiz Sarıfakıoğulları: “Hedefimiz Okuma Yazma Bilmeyen Bir Tek Kişinin Bile Kalmaması”

Valimiz Sarıfakıoğulları: “Hedefimiz Okuma Yazma Bilmeyen Bir Tek Kişinin Bile Kalmaması”

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan ve eşleri Hanımefendi Sayın Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan Okuryazarlık Seferberliğinin tanıtım toplantısı 20 Şubat Salı günü Sayın Valimiz Harun Sarıfakıoğulları’nın katılımıyla Giresun Öğretmenevinde yapıldı.

Tanıtım toplantısı, Sayın Valimizle birlikte Sayın İl Milli Eğitim Müdürümüz Necati Akkurt, Müdür Yardımcısı Tuncer Turan, Şube Müdürü Ali Topçu ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Harun Karabürk ile ulusal ve yerel basınımızın temsilcilerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Ülkemiz genelinde başlatılan okuma yazma seferberliğinin ilimizde tanıtıldığı toplantıda konuşan Sayın Valimiz Harun Sarıfakıoğulları, “Hedefimiz okuma yazma bilmeyen bir tek kişinin bile kalmaması” dedi.

Kampanyanın tanıtımı için basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelen Vali Sarıfakıoğulları konuşmasında; “ Okuma Yazma Kampanyasını tanıtmak amacıyla bir araya geldik. Okuryazarlık oranı ülkemizde yaklaşık %96,5. Yaklaşık ilimizde okuryazarlık oranı ise %94,4. Türkiye ortalamasından yaklaşık 2 puan gerideyiz. Burada ne yazık ki hanımefendiler aleyhine dezavantajlı bir durum da söz konusu. %91,1’i hanımefendilerin okuma yazma biliyor. Erkeklerde ise bu oran %98,2. Arzu ediyoruz ki okuma yazma bilmeyen insan kalmasın. Herkes okuma yazma öğrensin. Ve bu konuda “Ben okuma yazma öğrenmek istiyordum. Ama imkân bulamadım.” diyen tek bir kişi kalmasın. Bu noktada Milli Eğitim Bakanlığımızın da büyük destek ve katkıları oldu projemize. Ve Milli Eğitim Bakanlığımız üzerinden projemiz yürüyecek. Şöyle ki hem aktif olarak görev yapan öğretmenlerimizden istifade edeceğiz. Hem de emekli öğretmenlerimizden, emekli ilköğretim müfettişlerimizden, Türkçe ve edebiyat bölümünü bitirmiş arkadaşlarımızdan bu konuda yararlanabileceğiz. Tabi skalanın bu kadar geniş olması hem her noktaya ulaşma adına bize iyi bir alt yapı, iyi bir imkân sağlayacak, elimizi kolaylaştıracak. Hem de ben şu köyde şu nokta da iki arkadaşımla beraber okuma yazma öğrenmek arzusundayım diyen herkese ulaşma imkânını bizlere verecek. Bütün paydaşlarımıza bu konuyu tanıtmak arzu ediyoruz. Gerek sizler basın olarak gerek köylerimizde mahallelerimizde muhtarlarımız, gerek camilerimizde imamlarımız yine öğrencilerimiz, ebeveynleri, büyük büyük babaları nineleri okuma yazma bilmiyorsa onların ellerinden tutarak, yine Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfımız, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz, Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerimiz aracılığıyla bütün hedef kitlemize ulaşmayı arz ediyoruz. İnşallah bu kampanya çerçevesinde katılanlara armağanlarda vereceğiz. O şekilde planladık. Bu armağanlar okuma yazma kampanyasına katılan sakinlerimizin, hemşerilerimizin, öğrencilerimizin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak tespit edilecek ve kendilerine kursun sonunda küçük armağanlarda vermiş olacağız. Teşvik etmek amacıyla bunu kullanmak istiyoruz. Tabi bu devirde okuma yazma bilmemenin sıkıntısını tahmin edebiliyorsunuzdur.  Hedefimiz okuma yazma bilmeyen bir tek kişinin kalmaması.  Ben verdiğiniz ve vereceğiniz destekten dolayı tekrar teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmanın ardından İl Milli Eğitim Müdürümüz Necati Akkurt tarafından okuma yazma seferberliği hakkında ayrıntılı bilgi verildi.

Okuma Yazma Seferberliği ile okuma yazma bilmeyen vatandaşların I. Kademe Yetişkin Okuma Yazma Kurslarına katılmaları sağlanarak okuryazar hale getirilmesi ve ilkokul düzeyinde öğrenim görmeleri imkanı bulacakları II. Kademe Yetişkin Okuma Yazma Kurslarına yönlendirilmesinin amaçlandığını belirten Sayın Müdürümüz Akkurt, “Bu amaçla ilimizde okuryazar olmayanların ve okuryazar olup belgesi bulunmayanların tespitine ihtiyaç vardır. Bu amaçla 5-19 Şubat tarihleri arasında alan taramaları yapılmış olup, halen de devam etmektedir. Kursların ilk etabı en geç 5 Mart 2018 tarihinde başlayacak ve 15 Mayıs 2018 tarihinde sona erecektir. Çevremizde, mahallelerimizde, köyümüzde bu durumda olan vatandaşlarımızın kendileri veya yakınları tarafından en yakın muhtarlara, okullara veya Halk Eğitimi Merkezlerine başvurmaları önem arz etmektedir. Başvuruda bulunamayacak durumda olanların da Merkez Halk Eğitim Merkezi’nin 0454 216 11 83 numaralı telefonu aramaları veya BİMER üzerinden başvuruda bulunmaları durumunda kendileri ile irtibata geçilecektir” dedi.

 

21-02-201821-02-201821-02-201821-02-201821-02-201821-02-2018

 

Çıtlakkale Mahallesi Hükümet Konağı A Blok Kat 1 ve Kat 4 Giresun - 0 454 215 75 25 / 26 / 27 / 29

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.