GİRESUN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı İlk Ders Zili Çaldı

Sayın Valimiz Harun Sarıfakıoğulları, 2018–2019 Eğitim Öğretim Yılı Açılış törenine katıldı.   2018–2019 Eğitim öğretim yılının ilk ders zilinin çalmasıyla, ilimiz genelinde; 382 okulumuzda, 70 bin 240 öğrencimiz ve 5 bin 683 öğretmenimiz ders başı yaptı.   Yeni eğitim öğretim yılının başlaması ve İlköğretim Haftası etkinlikleri kapsamında, Namık Kemal İlkokulunda 17 Eylül Pazartesi günü saat 10:00’da tören düzenlendi.
2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı İlk Ders Zili Çaldı

Sayın Valimiz Harun Sarıfakıoğulları’nın teşrifleriyle gerçekleşen tören, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

 

Öğrencilerin, Sayın Valimiz Sarıfakıoğulları ve İlimiz Milletvekili Sayın Sabri Öztürk ile il protokolü üyelerine çiçek sunumuyla devam eden programda, Milli Eğitim Bakanımız Sayın Prof. Dr. Ziya Selçuk’un mesajı okundu.

 

Şiirler ve halk oyunları gösterileriyle devam eden törende bir konuşma yapan Valimiz Sarıfakıoğulları; “2018–2019 eğitim öğretim yılı öğrencilerimizle, öğretmenlerimizle ve velilerimizle kenetlenerek hem kalite anlamında çıtayı bir üst noktaya taşıyacağız. Hem de okullarımızın fiziki yapısının geliştirilmesi anlamında daha üst noktalara çıkacağız.

 

2001 yılında Şanlıurfa’da 84 öğrencinin birlikte ders gördüğü sınıfları paylaşıyorduk. Giresun’da da o yıllarda bu sayı yaklaşık yarısı düzeyindeydi. Fakat son 16 yılda hükümetlerimizin yapmış olduğu çalışmalarla ortalama derslik başına düşen öğrenci sayısını 20’li rakamlara düşürdük. Bu Giresun ilimiz için 17’dir.

 

Yine öğrencilerimiz bir önceki yılın ders kitaplarını kullanırken, bugün çok şükür okulların açıldığı gün ders kitaplarını masalarında görüyor. Yine tabletlerle, bilgisayarlarla buluşuyorlar. Çocuklarımız Z kütüphanelerle buluşuyorlar ve dünyayı yakalama adına, çağı yakalama adına çok iyi bir noktaya geldiğimizi, bu noktanın da ötesine geçmek için gayret sarf ettiğimizi ifade etmek istiyorum.

 

Bu başarının da mimarı olan Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı ve minnet duygularımızı ifade ediyorum. Sevgili çocuklar, sevgili veliler, sevgili öğretmenler elbette çocuklarımızdan başarı bekliyoruz. Ama başarı kadar milli ve manevi değerlerimizi, bizi biz yapan değerlerimizi çocuklarımıza aktarmanızı da bekliyoruz. Analitik düşünme yöntemlerini çocuklarımıza vermenizi de bekliyoruz.

 

Yine belki yüzyılın en önemli sorunlarından olan trafiğe, çevreye, insanlığa, hoşgörüye, merhamete, yardımlaşmaya ilişkin değer yargılarını da vermenizi istiyoruz. Ve inşallah çocuklarımız, çok değerli öğretmenlerimizin nakış nakış işleyeceği bu yolda çok büyük başarıları velilerimizle beraber, bizlerle beraber yarın paylaşacaklar.

 

Öğretmenlerimiz; Burada bulunan bütün devlet erkânı sizlerin eseri. Eğer biz her anlamda mutluysak, çağı yakalayabiliyorsak bu öğretmenlerimizin eseri. Eğer bir olumsuzluk varsa biz bunun tolere olmasını, sizlerin sayesinde çözülmesini bekliyoruz. O nedenle yükünüz çok ağır. Bu yolda sizlere başarılar diliyorum.

 

Velilerimize mutlaka öğretmenlerimizle, okul idaremizle dirsek teması içinde olmalarını diliyorum. İnşallah 2018-2019 Eğitim-öğretim yılı hepimiz için hayırlı olur. Sağlıklı, mutlu ve başarılı olur.” ifadelerini kullandı.

 

İl Milli Eğitim Müdürümüz Ertuğrul Tosunoğlu da törende yaptığı konuşmada; ”Eğitim bireyin ve toplumun gelişmesini sağlayan, ekonomik kalkınmayı destekleyen, milli ve manevi değerlerimizi koruyup geliştirerek gelecek nesillere aktaran, olmazsa olmaz, vazgeçilmez, ertelenmez bir süreçtir.

 

Eğitimin en vazgeçilmez hizmet olduğu okullarımızda, vakit ışıldayan gözlerle, umutla bakan çocuklarımızı, inanç ve kararlılıkla geleceğe hazırlamaktır. Vakit, bugün başlayacağımız bu yolculukta azim ve kararlılıkla tüm zorlukları aşarak yola devam etme vaktidir. Vakit, gayretimize memleket aşkımızı katarak samimiyet ve özveriyle çalışma vaktidir” diye konuştu.

 

Sayın Müdürümüz konuşmasının devamında “Piraziz’den Eynesil’e, Merkez ilçeden Çamoluk’a kadar idareci, öğretmen, veli ve öğrenciden oluşan Giresun Milli Eğitim Ailesi olarak saygımızdan, bilgimizden ve sevgimizden aldığımız güçle öğrencilerimizi, sadece akademik hayata hazırlamakla kalmıyor, ilimiz ve ülkemiz genelindeki sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere katılımlarını sağlayarak bilgilerini, yeteneklerini, sosyal ve kültürel yaşamda uygulama olanakları sunuyoruz.” dedi.

 

Müdürümüz Tosunoğlu konuşmasında öğretmenlerimize hitaben; “Her yıl alın terinizle beslediğiniz, nakış nakış işlediğiniz değerli emeklerinize, bilgilerinize, bereketli yüreklerinize teşekkür ediyorum.” dedi.

Sayın Müdürümüz anne babalara hitaben; “Değerli anne babalar, kıymetli velilerimiz, Biz Giresun Milli Eğitim Ailesi olarak öğrencilerimizi yarınlar hazırlamaya çalışıyoruz. Aynı azimle hazırlamaya da devam edeceğiz. Çocuklarınızın hayallerini, yarınlarını şekillendirme sürecinde gülen yüzünüzle, belik bir teşekkürünüzle sizleri her zaman yanımızda görmek istiyoruz. Unutmayınız ki “Alkış ellerinizin cömertliğidir.” diye konuştu.

Müdürümüz Ertuğrul Tosunoğlu öğrencilerimize hitaben de; “Geçtiğimizi yıl gösterdiğinizi gayretten, ilimiz ve ülkemiz genelindeki başarılarınızdan dolayı sizleri kutluyorum. Bu sene de aynı azimle çalışacağınıza inanıyorum. Hepinizi gözlerinizden ve alınlarınızdan öpüyorum İyi ki varsınız.

Sizler var oldukça ve çalıştıkça, bayrağımız şafaklar gibi dalgalanmaya, minarelerimiz onurlu bir şekilde dimdik ayakta durmaya, ilmin ışığıyla yarınlarımız apaydınlık olmaya devam edecek.

 

Bu duygu ve düşüncelerle yeni eğitim öğretim yılının hepinize hayırlı olmasını diliyor, saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum.” diye seslendi.

 

Konuşmaların ardından öğrencilerimizin seslendirdiği şiirler ve halk oyunları gösterileri davetliler tarafından beğeniyle izlendi.

 

Programın devamında Sayın Valimiz Harun Sarıfakıoğulları, İlimiz Milletvekili Sayın Sabri Öztürk ve beraberindekiler sınıfları ziyaretleri ederken, öğrencilerimize dağıtılan ders kitaplarını inceleyerek, onlarla bir süre sohbet etti.

 

17 Eylül Pazartesi günü başlayan 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılında ders başı yapan öğrenci ve öğretmenlerimiz, 21 Ocak 2019 Cuma günü yarıyıl tatiline girecek.

 

18-09-201818-09-201818-09-201818-09-201818-09-201818-09-201818-09-201818-09-2018

 

 

 

Çıtlakkale Mahallesi Hükümet Konağı A Blok Kat 1 ve Kat 4 Giresun - 0 454 215 75 25 / 26 / 27 / 29

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.