GİRESUN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı İlk Ders Zilinin Çalmasıyla Başladı

2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı İlk Ders Zilinin Çalmasıyla Başladı

2019-2020 Eğitim öğretim yılı ilk ders zilinin çalmasıyla, ilimiz genelinde; 376 okulumuzda, 68.199 öğrencimiz ve 5 bin 690 öğretmenimiz ders başı yaptı.

 

Eğitim öğretim yılının başlaması ve İlköğretim Haftası münasebetiyle Hükümet Konağı Atatürk Anıtı önünde Çelenk Sunma töreni düzenlendi.

 

İl protokolü üyeleriyle, okul ve kurumlarımızdan yönetici öğretmen ve öğrencilerimizin bayrak ve flamarıyla yer aldığı ve vatandaşların da hazır bulunduğu törende, İl Milli Eğtiim Müdürümüz Ertuğrul Tosunoğlu tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuluruken, Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşımızın söylenmesini takiben buradaki tören sona erdi.

 

Daha sonra yeni eğitim öğretim yılının başlaması ve İlköğretim Haftası etkinlikleri kapsamında, 19 Eylül İlkokulunda 9 Eylül Pazartesi günü saat 10:00'da tören düzenlendi.

 

2019-2020 eğitim öğretim yılı açılış töreni, Sayın Valimiz Harun Sarıfakıoğulları'nın teşrifleriyle, ilimiz milletvekilleri Sayın Cemal Öztürk ve Sayın Sabri Öztürk, Belediye Başkanımız Aytekin Şenlikoğlu, Bakanlığımız Talim ve Terbiye Kurulu Daire Başkanı Bekir Şirin, İl Milli Eğitim Müdürümüz Ertuğrul Tosunoğlu ve il protokol üyeleri, okul ve kurumlarımıznda yönetici öğretmen, öğrenci ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirldi.

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasını takiben öğrencilerimiz, Sayın Valimiz Sarıfakıoğulları ve İlimiz Milletvekilleri Sayın Cemal Öztürk ve  Sayın Sabri Öztürk ile protokolü üyelerine çiçek sunumunda bulundu.

Şiirler ve halk oyunları gösterileriyle devam eden törende bir konuşma yapan Valimiz Sarıfakıoğulları; Yeni eğitim öğretim yılının hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, "Anne, baba ebeveyn olarak yeni bir heyecana başlıyoruz. Velilerimize eğitim öğretimin en temel parçalarından biri. Veli en az öğretmen, öğrenci kadar kıymetli, değerli bir yapı taşıdır. Eğer ki çocuklarımıza yeterli zaman ayırır, onların gelişimini öğretmenlerimizle, okul idaremizle beraber yönlendirirsek, yapılandırırsak o zaman çok daha başarılı olacağız. Öğrencilerimizi nasıl ilk gün ellerinden tutarak heyecanla okula getiriyorsak bu heyecanı eğitim öğretim süreci içerisinde devamını arzu ediyoruz. Bilindiği üzere İlimiz 2018-2019 eğitim öğretim yılı içerisinde liselere giriş sınavında Türkiye üçüncüsü oldu. Bu yöneticilerimizden, öğretmenlerimize, okul idaremize velilerimizden öğrencilerimize kadar uzanan bir uyumlu bir ekip çalışmasının bir neticesiydi. Bu ekip çalışmasının 2019-2020 eğitim öğretim yılında devamını arzu ediyorum. Bizim yerimiz üçüncülük değil daha üst sıralar olmalı. Bunun bilincindeyiz. Yaklaşık derslik başına 17,5 öğrenci sayımız var. Yine çok nitelikli öğretmenlerimiz ve kendini vakfeden idarecilerimiz var. Bu nedenle bu noktada hedefimiz en az bir üst sıra olmalı. Keza üniversite sınavlarında da ilimizin bir önceki yıla ve daha önceki yıllara göre elde ettiği başarı azımsanacak bir başarı değil. Bütün emek veren arkadaşlarımı kutluyorum. Üniversite sınavında da amacımız ilimizi daha üst sıralara taşımak. Elbette başarılı, yaşama hayata damga vuran öğrenciler istiyoruz. Bütün bunlar kadar analitik düşünen kişisel olduğu kadar ekip ruhu içinde de başarılı çalışmalara imza atabilen, bütün bunlar kadar kadim milletimizin köklerini iliklerine kadar hisseden, Allah, vatan, millet, bayrak sevgisiyle donanmış evlatlar arzu ediyoruz. Eminim ki onu yetiştirecek irade güç eğitim camiamızda ziyadesiyle mevcut.

Bunun dışında ne yazık ki her yıl 6 binden fazla insanımızı trafik teröründe kaybediyoruz. Arzumuz, dileğimiz çocuklarımızın trafik kültürünü özümsemesi. Bilindiği üzere bu yıl yaya öncelikli trafik yılı. O nedenle okul girişleri başta olmak üzere, çocuklarımızın gençlerimizin yoğun olarak kullandığı ana arterleri, başta yaya geçitleri olmak üzere okul sorumlusu öğrenciler ve trafik polislerimizle güçlendirdik. Asayiş birimlerimizde yine aynı noktada çalışmalarını yoğunlaştırdı. Buradaki temel hedef trafik kültürünü çocuklarımızdan vatandaşlarımıza, bütün insanlarımıza yaymak geliştirmek ve trafik teröründe vatandaşımızın heba olmaması için gayret içerisinde olmak. Bu noktada hepinizin bizlere destek vereceğine eminim. İlin Valisi olarak bütün trafik ışıklarında duruyorum. Yine yaya öncelikli trafik uygulamasıyla ilgili kurallara uyulması noktasında personelimi ikaz ediyorum. Hepimiz lütfen bu konuda duyarlılık gösterelim. Yine hak ve yükümlülüklerini bilen gençler yetişsin arzu ediyoruz. Çağdaş dünyanın gereklerini bilen ve uygulayan gençler arzusundayız. 2019-2020 yılında da çok önemli mesafeler kat edeceğimizden eminim.

Eğitim alt yapısının iyileştirilmesi noktasında mahalli idaremizin, belediyemizin çok desteklerini gördük, görüyoruz. Başta eğitim yuvalarımızın çevresi, metruk yapıların yıkılması olmak üzere belediyelerimizle ekip ruhu içerisinde çalışmalarımız var. Çocuklarımıza sağlıklı bir okul çevresi alt yapısı çalışmalarımız arzu ediyorum ki meyvelerini üniversite sınavlarında da verecek. Üst sıralara yükseleceğiz. 2019-2020 eğitim öğretim yılının hayırlara vesile olmasını diliyor, öğretmen ve sevgili öğrencilerimize başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Sayın Valimizin konuşmasını takiben bir konuşma yapan Milletvekilimiz Sayın Cemal Öztürk, eğitim öğretimde ilimizin geldiği noktaya vurgu yaparak, elde edilen başarılardan duydukları memnuniyeti dile getirirken, 2019-2020 eğitim öğretim yılının ülkemiz ve milletimiz için hayırlı ve başarılı bir yıl olarak geçmesi temennisinde bulundu.

Milletvekilimiz Sayın Sabri Öztürk yaptığı konuşmada, ilimizde eğitim öğretimde kalite ve başarının her geçen gün yükseldiğini belirterek, özellikle 2019 LGS'de elde edilen Türkiye 3.lüğü ve yine YKS başarısına vurgu yaptı. Bu eğitim öğretim yılnda da aynı azim ve kararlılıkla başarılı sonuçlar elde edeceğimize inandığı dile getirirken, tüm eğitim camiasına çalışmalarında başarılar diledi.

Belediye Başkanımız Aytekin Şenlikoğlu da yaptığı konuşmada, İlimizde eğitim öğretimin kalitesinin yükseltilmesi için Belediye olarak her türlü desteği vermeye devam edeceklerini belirterek, yeni eğitim öğretim yılnda tüm eğitim camiasına kolaylık ve başarılar diledi.

İlimizde yapılan 2019-2020 eğitim öğretim yılı açılış programlarına Bakanlığımız adına katılan Talim ve Terbiye Kurulu Daire Başkanı Bekir Şirin ise yaptığı konuşmada; Bakanlık olarak eğitim öğretimde kalite ve başarının yükseltilmesi için illerimize her türlü desteğin verildiğini dile getirerek, eğitimin her bireye dokunan bir alan olduğunu, bu yönüyle toplumun her kesiminin desteğiyle çocuklarımıza daha iyi bir eğitim verme çabasında olduğumuzun altını çizdi. Yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olması dileğiyle, tüm yönetici, öğretmen ve öğrencilerimize çalışmalarında başarılar diledi.

 

İl Milli Eğitim Müdürümüz Ertuğrul Tosunoğlu da törende yaptığı konuşmada; "Yeni bir eğitim-öğretim yılının ilk gününde, sizlerle birlikte olmanın, ülkemizin aydınlık geleceği olan çocuklarımız ve onları yetiştirecek değerli meslektaşlarımla bir arada bulunmanın heyecanı ve gururu içinde sizleri saygıyla selamlıyorum.

 

Geleceğe umutla baktığımız, tam ve donanımlı öğretmenlerimizle hayallerimizi gerçekleştireceğimiz bir eğitim öğretim yılının daha başındayız. 2019-2020 yılının, başarılı çalışmalarımızı hep birlikte tamamlayacağımız ve daha ileriye bakacağımız bir yıl olacağı kanaatindeyim.

Bugün ilk ders zilinin çalmasıyla başlayan 2019-2020 eğitim öğretim yılı, 19 Haziran 2020 tarihinde sona erecektir." dedi.

 

Müdürümüz Tosunoğlu konuşmasında yönetici ve öğretmenlerimize hitaben; "Her yıl olduğu gibi bu yıl da elinizden gelen gayreti gösterip evlatlarımızı, çağın gereklerine uygun bilgilerle donatıp onları sağlıklı bir nesil olarak yetiştireceğinize inancım tamdır. Hepimiz aynı geminin içinde doğru yolu bulmaya çalışan fertleriz. Ancak sizler, rotamızı bulmada eğitim camiasının adeta birer kaptanı gibisiniz. Unutmayın ki genç beyinlerimiz sizden aldıklarını rehber edinerek, hayat boyu şekillendirecek ve ayakları yere sağlam basarak yollarına devam edecekler. "Öğretmenlik dediğimiz, tam da böyle bir şey. Öğrenmeyi 'hükmedici bir öğretmen' olarak değil, 'kolaylaştırıcı bir rehber' olarak yapmayı tercih etmektir."

Kıymetli Öğretmenim; Bu büyük davamızda yolunuzun açık olmasını ve yeni eğitim öğretim yılınızın verimli geçmesini diliyorum.

Değerli Okul Müdürlerim; Artık sahadasınız, ekip ruhu ve istişare kültürü ile yöneticiliğinizin tüm hünerlerini göstereceğiniz sahne sizin." ifadelerini kullandı.

 

Sayın Müdürümüz anne babalara hitaben; "Değerli anne babalar, kıymetli velilerimiz, eğitim, fedakârlık ve özveri isteyen bir süreçtir. Hiçbir başarı tesadüfi değildir. Bu tatlı ve yorucu serüvende sizlerin varlığı ve gücü inkar edilemez. Hepimiz biliyoruz ki bugün dünyada en çok üstünde durulan, önem verilen  ve ülkelerin gelişmişlik seviyelerini gösteren en önemli olgu eğitimdir. Zira ülkelerin gücü, iyi eğitimli, yetişmiş, nitelikli insan gücünden gelir. Gelişen ve değişen dünyada eğitime yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır. Bu anlayışla evlatlarınıza yaptığınız her dokunuş, her yatırım, ülkemizin inşâ ve devamlılığında ona bir tuğla daha koymaktır.

Okul-veli işbirliği içerisinde, eğitim ve öğrenim hayatına devam eden ve okula ilk adımlarını atan evlatlarımızın, her daim yanlarında olmanız onlara vereceğiniz en büyük destektir." diye konuştu.

 

Müdürümüz Ertuğrul Tosunoğlu öğrencilerimize hitaben de; "Sevgili Öğrencilerim; Eğitim, çağa uygun olarak sürekli değişen ve gelişen bir süreçtir. Bu süreçte, çağın gerektirdiği akademik bilgilerin yanı sıra, milli ve manevi değerlerle donatılmış, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda yetişmiş, vatanını ve milletini seven, geçmişini bilerek ve sahip çıkarak, geleceğe dair ideal ve hedefleri olan ve bu hedefler uğrunda mücadele eden bir nesil olmanız en büyük dileğimiz. Okullar bu amaçla sizlere sunulmuş ikinci bir ev, bir irfan yuvasıdır.

 

Hayal etmekten, okumaktan, sorgulamaktan asla vazgeçmeyin. Unutmayın ki: Zihnimizi savunmak ve korumak için okuma alışkanlığı kazanmalıyız. Yapacağınız çalışmaların sonucunu bazen aynı anda bazen de yıllar sonra görebilirsiniz.  Onun için hem sabırlı hem de sistematik bir şekilde çalışarak yolunuza devam etmelisiniz. Yolunuz ve bahtınız açık olsun." diye seslendi.

 

Sayın Müdürümüz konuşmasını son bölümünde; "Bu duygu ve düşüncelerle 2019-2020 eğitim öğretim yılının ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olması arzusuyla bir önceki yıldan daha verimli ve başarılı geçmesini temenni ediyor, tüm yönetici ve öğretmen arkadaşlara ve sevgili öğrencilerimize kolaylıklar diliyorum. Hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum." diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından öğrencilerimizin seslendirdiği şiirler ve halk oyunları gösterileri davetliler tarafından beğeniyle izlendi.

 

Programın devamında; Sayın Valimiz Harun Sarıfakıoğulları, Talim ve Terbiye Kurulu Daire Başkanı Bekir Şirin, İl Milli Eğitim Müdürümüz Ertuğrul Tosunoğlu ve beraberindekiler sınıf ziyaretleri yaparak, öğrencilerimize dağıtılan ders kitaplarını inceledi ve onlarla bir süre sohbet etti.

 

İlk defa okulla tanışan öğrencilerimiz başta olmak üzere çocuklarımızın heyecanı görülmeye değerdi.

 

2019-2020 Eğitim öğretim yılında İlimiz genelinde Okulöncesi Eğitimde 7 bin 651, İlkokullarda 18 bin 767, Ortaokullarda 20 bin 755 öğrenci,  Ortaöğretim kurumlarımızda ise 21 bin 026 öğrenci olmak üzere toplam da Örgün Eğitimde 68 bin 199 öğrenci eğitim-öğretim görecek.

Ayrıca; Açık Öğretim Ortaokulunda 445, Açık Öğretim Lisesinde 4 bin 346 öğrenci olmak üzere toplam 4 bin 791 Açık Öğretim Öğrencisi ile birlikte ilimiz genelinde toplam öğrenci sayısının 72 bin 990 olarak gerçekleşmesi öngörülüyor.

9 Eylül Pazartesi günü başlayan 2019-2020 eğitim-öğretim yılı birinci dönemi 17 Ocak 2020 Cuma günü sona erecek. Birinci dönem ara tatili 18-22 Kasım 2019'da, yarıyıl tatili ise 20-31 Ocak 2020'de yapılacak. 

3 Şubat 2020 Pazartesi başlayacak İkinci dönem 6-10 Nisan 2020'de yapılacak ara tatilin ardından 19 Haziran 2020 Cuma günü tamamlanacak.

 

09-09-201909-09-201909-09-201909-09-201909-09-201909-09-201909-09-201909-09-201909-09-201909-09-201909-09-201909-09-201909-09-201909-09-201909-09-201909-09-201909-09-201909-09-201909-09-201909-09-201909-09-201909-09-201909-09-201909-09-201909-09-201909-09-201909-09-201909-09-201909-09-2019

 

Çıtlakkale Mahallesi Hükümet Konağı A Blok Kat 1 ve Kat 4 Giresun - 0 454 215 75 25 / 26 / 27 / 29

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.