GİRESUN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Öncesi Okul Güvenliği Toplantısı Yapıldı

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Öncesi Okul Güvenliği Toplantısı Yapıldı

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı öncesinde, Sayın Valimiz Harun Sarıfakıoğulları başkanlığında; okul güvenliği, uyuşturucu ve uyarıcı madde ile mücadele, eğitim kalitesinin artırılması ve diğer hususlarla ilgili bir toplantı yapıldı.

Valilik Konferans Salonunda 5 Eylül 2019 Perşembe günü sat 14:00'de gerçekleşen toplantıya; Sayın Valimiz Harun Sarıfakıoğulları, Vali Yardımcısı Mehmet Fikret Çavuş, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jand. Alb. Kazım Bahadır Ersoy, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, il milli eğitim müdür yardımcıları, merkez ilçedeki okul yöneticileri ve okul aile birliği başkanları ile Giresun Halk Eğitimi Merkezi, Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Mesleki Eğitim Merkezi ve Bilim Sanat Merkezi müdürleri katıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün hazırladıkları risk analizleri dikkate alınarak okul ve çevrelerinde daha güvenli eğitim ortamları oluşturulması için gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgilendirmelerin yapıldığı toplantıda konuşan Sayın Valimiz Sarıfakıoğulları, 2019-2020 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek, 2018-2019 eğitim öğretim döneminde eğitimimizin daha sağlıklı, daha güvenli bir ortamda cereyan etmesi için çalıştıklarını ve bu konuda kayda değer bir olay olmadan 2018-2019 eğitim öğretim döneminin kapandığını söyledi.

SAYIN VALİMİZ SARIFAKIOĞULLARI, EĞİTİMDE ÖNCEKİ YILLARA KIYASLA AZIMSANAMAYACAK BİR BAŞARI YAKALANDIĞINI SÖYLEDİ

2019?2020 eğitim öğretim yılında ki hedefin; çocuklarımızın, gençlerimizin güvenli bir ortamda eğitim öğretimlerine devam etmeleri ve akademik anlamda da başarı yakalamaları olduğunu belirten Sayın Valimiz Sarıfakıoğulları, "Hepinizin bildiği üzere Liselere Geçiş Sınavı'nda ilimiz Türkiye üçüncüsü oldu. Bu başarıda emeği geçenleri tebrik ediyorum. Yine üniversite sınavlarında da, Türkiye ortalamasının yaklaşık %14'ün üzerinde bir başarı yakalandı.  Bu da yine bir önceki yıllarla mukayese edildiğinde azımsanamayacak bir başarıdır. Bu nedenle, bu noktada emeği geçenlere, her kademedeki çalışma arkadaşıma teşekkür ediyorum" dedi.

SAYIN VALİMİZ SARIFAKIOĞULLARI "OKULLARIMIZ VE ÇEVRESİNİN GÜVENLİĞİ İÇİN GEREKLİ ÖNLEMLER ALINDI"

Okul güvenliği ve servislerin denetimleriyle ilgili yapılan çalışmalara değinen Sayın Valimiz Sarıfakıoğulları, "Tabii burada aslolan göz bebeklerimiz olan çocuklarımız ve gençlerimizi güvenli bir ortama teslim ettikten sonra güvenli bir biçimde onları evlerine kadar uğurlamak. Okul İdaresi olarak temel hedefimiz bu. Aileler, evlerinden okula kadar teslim ediyorlar, ondan itibaren de artık çocuklarımızın her türlü sorumluluğu, özellikle de güvenliğine ilişkin sorumluluğu bize ait. Bunun bilincindeyiz. Bu noktada geçen yıl en başta İl Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere bütün güvenlik birimlerimizle koordineli, başarılı bir çalışma dönemi geçirdik ve bu güvenli ortamı devam ettirmek istiyoruz.

Bu noktada öncelikle güvenlik kameraları ile ilgili çalışmalarımız var. Öncelik arz eden güvenlik kamerası sistemleri ile donatılan okullarımızla ilgili epey bir mesafe kaydettik.  3 Okulumuz dışında, merkezde güvenlik kamerası olmayan okulumuz bulunmamaktadır.

SAYIN VALİMİZ SARIFAKIOĞULLARI "ÖĞRENCİ SERVİSLERİNİN DENETİMLERİNE BU YILDA DEVAM EDECEĞİZ"

Yine servislerle güvenli bir biçimde çocuklarımızın taşınması noktasında hem özel yönetim programımızı icra ettik hem de İl Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığımızla beraber yine güvenlik birimlerince işbirliği yapmak suretiyle denetimlerimizi devam ettirdik.

Bu yıl da aynı şekilde servislerle ile ilgili denetlemelerimize devam edeceğiz. Geçtiğimiz yıl servis araçlarının denetiminde il bazında 35 bin liranın üzerinde ceza uygulandı. Bunun 5 bin liraya yakını il merkezinde uygulandı. Hedefimiz cezadan çok düzenli ve güvenli bir şekilde evlatlarımızın taşınmasıdır.

Taşımalı eğitim ve servis araçlarının hız kurallarına da özellikle riayet etmeleri istiyoruz. Sizlerde bu konuda duyarlı olmalısınız. Ayrıca zorlu mevsim şartlarında, karlı kış günlerinde ifade ediyorum şartları çok fazla zor zorlamak gerekir.

Biz zaten önceden meteoroloji raporlarını takip ediyoruz. Gece gündüz,  saat kaç olursa olsun gelen meteoroloji uyarılarını takip ederek ilgili birimlere ulaşmasını sağlıyoruz.  Bu konuda servis şoförlerinin uyarıları dikkate almaları konusunda hassasiyetle davranmalarını istiyoruz" dedi.

SAYIN VALİMİZ SARIFAKIOĞULLARI, OKUL ÇEVRELERİNDE ÖĞRENCİLERİ OLUMSUZ YÖNDE ETKİLEYECEK ŞÜPHELİ MEKÂNLARIN VE DURUMLARIN ZAMAN KAYBEDİLMEDEN YETKİKİLERE BİLDİRİLMESİNİ İSTEDİ.

Uyuşturucuyla mücadele konusunda kararlı bir şekilde çalışmaların devam edeceğini kaydeden Sayın Valimiz Sarıfakıoğulları, "Uyuşturucu ile mücadele oldukça ehemmiyet, verdiğimiz noktalardan biri. Bu noktada sadece okula giriş ve çıkışlar değil okullarımızın çevresindeki bütün hassas yerlere odaklandık ve oraları tetkik ettik.  Bunu bu yıl da devam ettireceğiz. Biz kimseyi kabahatli olarak görmüyoruz. Ama aileler çocuklarını okula diye gönderdiklerinde artık okul İdaresi ve Milli Eğitim Müdürlüğü olarak eve gidinceye kadar çocuklar bizim sorumluluğumuzda. Bu noktada durum böyle olunca bizim hassasiyetimiz de artıyor. Bununla ilgili olarak okul çevresindeki bütün umuma açık noktalar, internet kafeler başta olmak üzere yiyecek ve içecek, sigara satan yerleri etkin bir şekilde denetledik.

Internet kafeler ile ilgili özel düzenlemeler var hangi yaş arasındaki çocukların bu noktalara girebileceği, hangi saatlerde gelebileceği belirlenmiş durumda.  Biz bunları da bu yıl yine etkin bir şekilde denetleyeceğiz ve kural ihlali yapanlara da tereddüt etmeden cezaları uygulayacağız.

Özellikle uyuşturucu ile mücadelede velilerimizin de desteğine ihtiyacımız var. Velilerimizden isteğimiz şüphe, kaygı duyduğunuz her ne durum varsa bunu 155 ve 156 ihbar telefonlarımıza, okul idaremize yine okuldaki güvenlik birimlerimize, polislerimize bildirmeniz. Geçen sene 15 noktamız da polis memurlarımız vardı. Bu sene de devam edecek. Bütün sıkıntılı durumları güvenlik görevlilerine bildirebilirsiniz. Eğer isim vermek istemeyen varsa isim vermeden de şikayette bulunabilir. Biz de bunu sonuna kadar takip edeceğiz. Burada elbette sizlerden aldığımız desteğin bizlere çok büyük katkısı oldu ve olacaktır. Biz zaman zaman ele geçirilen uyuşturucu madde miktarlarını basın ile paylaşıyoruz. Ama arzu ediyoruz ki bunun miktarı sıfır olsun.  Sıfır oluncaya kadar da mücadelemiz devam edecektir. Çünkü biz biliyoruz ki bu sadece uyuşturucu ile mücadele süreci değil bu aynı zamanda terörizmle mücadele, geleceğimize, gençlerimize sahip çıkma olayıdır. Burada okula girişleri de çok önemli. Öğrencimizin velisi dışında işi olmayanların okula girmesini engelleyecek önlemler aldık.

VALİMİZ SARIFAKIOĞULLARI, OKUL KANTİNLERİ VE ÖĞRENCİ SERVİSLERİNDE YETKİSİZ VE YETERSİZ KİŞİLERİN HİÇBİR ŞEKİLDE ÇALIŞTIRILMASINA MÜSAADE EDİLMEYECEĞİNİ SÖYLEDİ

Arzu ediyoruz ki dışarıdan hiçbir etken ve etmen çocuklarımıza müdahale etmesin. Çocuklarımızı rahatsız etmesin. Kantinde çalışan kişilerle ilgili geçen sene bazı tasarruflarda bulunduk. Kantinde çalışan kişilerin ve bunların yedekleri de dahil isimlerini aldık, inceledik. Hiç bir sürprizle karşılaşmamak için kantin çalışanlarının yerine geçenleri de tespit ve incelemelerde bulunduk.

Kantinde çalışacak kişiler dışında herhangi bir kişinin kantinde çalışmasını kesinlikle kabul etmiyoruz. Gerekirse o gün kantin açılmaz yine de yabancı bir şahıs kantinde çalıştırılamaz. Bu aynı şekilde servis taşımacılığında da bu şekildedir. Yetkisi, kaydı olmayan hiçbir kimse taşımacılıkta çalıştırılmayacaktır.

Çocuklarımızın herhangi bir olumsuzlukta karşılaşmaması adına suç geçmişi olan birinin araçta olmasını men ettik.  Çünkü geçen dönemde uygulama yaptığımız çeşitli araçlar oldu. Bu durumu kantinlerle ilgili de yapmıştık. Geçen eğitim-öğretim döneminde birkaç hafta içinde hem kantinleri, hem de taşımalı araç servislerimizi nizami hale getirdik.

SAYIN VALİMİZ SARIFAKIOĞULLARI "GEÇTİĞİMİZ YIL BAŞLATTIĞIMIZ METRUK BİNALARLA İLGİLİ ÇALIŞMALARIMIZA, BU YIL GÜNCELLEŞTİRMELER YAPARAK DEVAM EDECEĞİZ"

2018-2019 eğitim öğretim yılı içerisinde metruk binalar ile ilgili çalışmalarımız olmuştu. Yıkılması gerekenlerle ilgili işlemlerimizi yaptık, yıkılacak durumda olanların da giriş çıkışlarını uygun bir şekilde kapatarak kullanılamayacak duruma getirdik. Geçen sene 84 metruk bina tespit etmiştik. Bu sene yeniden güncellemelerimizi yapacağız. Yıkılması gerekenleri yıkacağız.  Çünkü maalesef kötü alışkanlıklardan, uyuşturucu başta olmak üzere bu gibi kötü olaylar bu gibi yerlerde gerçekleşiyor" dedi.

"OKUL ÇEVRELERİNDE TRAFİK GÜVENLİĞİ VE TRAFİKTE YAYA ÖNCELİĞİ KONULARI ÜZERİNDE ÇALIŞMALARIMIZ VE DENETİMLERİMİZ HASSASİYETLE DEVAM EDİYOR"

2019 yılının öncelikli trafik yılı olduğunu belirten Sayın Valimiz Harun Sarıfakıoğulları, "Işıksız okul geçitlerine 2019 yılının öncelikli trafik yılı olması hasebiyle önce yaya görsellerini yerleştiriyoruz ve okul geçitlerine geçitler çiziyoruz. Bu konuda çalışmalarımızı önümüzdeki haftanın ortasına kadar bitirmiş olacağız. Hepimizin bildiği üzere tüm vatandaşlarımız yaya geçitlerinde önceliklidir. Bu konuda 2019 yılı içinde örnek uygulamalar yaptık. Bunun elbirliğiyle yayılmasını istiyoruz. Trafikte yaya önceliğinin oluşmasını ve böyle bir kültürün çocuklarımıza aşılanması için çalışıyoruz. Bu şekilde trafik kazaları ile hayatını kaybeden insanlarımızın azalacaktır.

Gerek toplum destekli polis uygulamamızda, gerekse trafik polislerinin alandaki uygulamalarında çalışmalarıyla bu bilincin gelişmesi noktasında büyük gayretler sarf ediyoruz. Ailelerimizle beraber bu işin mimari öğretmenlerimiz olacaktır. Mutlaka hem emniyet kemeri noktasında hem de öncelikli yaya trafiği konusunda mutlaka eğitici faaliyetleri sürdürelim. Bu hem çocuklarımızın güvenliği için hem de trafik güvenliği için önemli.

SAYIN VALİMİZ SARIFAKIOĞULLARI "YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILININ HEPİNİZE HEPİMİZE HAYIRLI UĞURLU OLMASINI DİLİYORUM"

9 Eylülde başlayacak yeni eğitim-öğretim yılının hepinize hepimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Kazasız belasız ve başarılı bir yıl geçmesini temenni ediyorum.  Ama öncelikle her zaman ifade ettiğim gibi, bir kez daha ifade etmek istiyorum; bizim önce iyi bir insana, iyi bir vatandaşa, merhametli kültürlü insanlara, çevreye saygılı trafik kurallarına riayet eden insanlara ihtiyacımız var.  Bunları yetiştiren insanlar sizlersiniz. Evet, çocuklarımız eğitim hayatlarında başarılı olsunlar ama önce vatandaş olsunlar. Hepinize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜMÜZ ERTUĞRUL TOSUNOĞLU TARAFINDAN 2019-2020 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İLE İLGİLİ BİLGİLENDERME SUNUMU YAPILDI

Sayın Valimiz Sarıfakıoğulları'nın konuşmasının ardından, İçişleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında, çocuklarımızın daha güvenli eğitim öğretim ortamında yetiştirilmelerinin sağlanması için yapılan "İşbirliği Protokolü" gereğince, muhatapları tarafından yapılacak çalışmalar hakkında katılımcılara detaylı sunum gerçekleştirildi.

İl Milli Eğitim Müdürümüz Ertuğrul Tosunoğlu tarafından yapılan sunumda, Müdürlüğümüzün okul güvenliği çalışmaları aktarıldı.

Sayın Müdürümüz Tosunoğlu, okulların güvenlik kameralarının, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS)'ye uyumlu hale getirilmesi kapsamında 8'i Genel Bütçe imkanları ile 4'ü de Valiliğimiz imkanlarıyla olmak üzere toplam 12 okulumuzun KGYS'ye entegre edildiğini, 4 okulumuzun ise ihaleye hazır hale getirildiğini, ödenek geldiğinde kurulumlarının tamamlanacağını belirtti. Milli Eğitim Müdürlüğünce ayrıca, il genelindeki 369 okulumuzdan 345'inde okul kamera sisteminin faal durumda olduğunu, kamera sistemi olmayan 21 okulumuzdan 10 tanesinin planlamaya alındığını ve 2019 Eylül ayı içerisinde saha çalışmalarına başlanacağını da sözlerine ekledi.

İl genelindeki 59 Pansiyonumuzla, 140 okul kantinin geçtiğimiz yıl içerisinde denetlenerek görülen eksikliklerin giderilmesi yönünde çalışma ve uyarıların yapıldığını belirtikten Milli Eğitim Müdürü Tosunoğlu,  söz konusu denetimlerin bu yıl da il genelinde düzenli olarak gerçekleştirileceğini söyledi.

Taşımalı Eğitim Hizmeti kapsamındaki servislerle özel okul servislerinin denetimlerine 5 Eylül 2019 Perşembe (bugün) itibariyle başlandığını, bu eğitim öğretim yılında taşımalı eğitimde, ilimiz genelinde Bin 444 araçla toplam 13 Bin 612 öğrencimizin, Merkez ilçede ise 142 araçla toplam Bin 451 öğrencimizin eğitim öğretime ulaştırılacağını ifade den Tosunoğlu, çocuklarımızın güvenli bir şekilde evlerine ulaşması noktasında söz konusu denetimlerin büyük önem taşıdığını vurgulayarak, Müdürlük olarak Emniyet, Jandarma ve diğer kurum ve kuruluşların işbirliğinde denetimlerin devam edeceğini dile getirdi.

2019-2020 eğitim öğretim yılında Emniyet ve Jandarma ile işbirliği içerisinde, Merkez ilçedeki okullarımızda kolluk güçlerinin görevlendirileceğini kaydeden Tosunoğlu, , bu kapsamda; 1. ve 2. Derece risk grubundaki 13 okulumuzda 12 Okul Kolluk Görevlisinin, 3. derece risk grubundaki 48 okulumuzda ise 33 Güvenli Okul Koordinasyon Görevlisi olmak üzere toplam 45 kolluk görevlisinin okul yönetimleriyle koordineli olarak görev yapacaklarını belirtti.

 

06-09-201906-09-201906-09-201906-09-201906-09-2019 

Çıtlakkale Mahallesi Hükümet Konağı A Blok Kat 1 ve Kat 4 Giresun - 0 454 215 75 25 / 26 / 27 / 29

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.