
İstiklal Marşı’nın kabulünün münasebetiyle düzenlenen panelde amaç mili şairimizi farklı yönleriyle anlatmak ve anlamaktı.
Okul müdürümüz Salih Uzun ile Türk Dili ve Edebiyat öğretmenleri Güner Çiçek, Aynur Temür ve Hakkı Özdemir’in panelistliğini yaptığı programa Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, Milli Eğitim Müdürü yardımcısı Ertuğrul Tosunoğlu, Okul Müdürleri ve birçok öğretmen katıldı.
Panelde Salih Uzun, Mehmet Akif’i dava adamlığı yönüyle ele aldı. Yaptığı konuşmada Mehmet Akif’in birlik istediğinin altını çizdi. Bunun içinde her fırsatta Müslümanlar için istediği birlik arzusunu dillendirdiğini bunun için çabaladığını ifade etti.
Panelistlerden Aynur Temür milli şairin dünyaya baktığı açıyı oluşturan hayatı hakkında sunum yaptı. Güner Çiçek ise şairin şiirlerindeki milli mücadele ruhunu Çanakkale Şehitlerin’e ve Bülbül şiirlerinden örneklerle açıkladı.
Panelde Mehmet Akif’in edebi yönüne değinen Hakkı Özdemir, Mehmet Akif değerlendirmelerindeki anakronik perspektifi eleştirdi.